Ramadan Kareem! Namens Team Kringloopwinkel Helmond, fijne Ramadan.Onze geschiedenis

Harrie van den Eventuin, een markante Helmonder met zijn grote voorkomen en onvermijdelijke sigaar, heeft de basis gelegd voor de Kringloopwinkel Helmond.

Het was begin jaren ’70 dat de geboren handelsman en zeer sociaal bewogen Harrie van de Eventuin op het idee kwam dat er bij restafval best veel bruikbare, dus verhandelbare, goederen werden gedumpt, waarop hij met de gemeente Helmond de afspraak maakte dat hij, met behoud van uitkering, op de vuilstortlocatie herbruikbare goederen mocht verkopen.

Vanuit hier heeft hij zich, met zijn inmiddels opgebouwde team vrijwillige medewerk(st)ers en taakgestraften, uiteindelijk gevestigd op het voormalige EHAD(busonderneming) terrein.

Vanwege veranderingen in de maatschappij zoals de sterke ontwikkeling op het gebied van het aanbieden van gescheiden afval, moest de organisatie zich professionaliseren.
Hierdoor werd in het jaar 1987 Stichting Kringloopwinkel Helmond opgericht met een vijfkoppig bestuur aan het roer.

Vanaf dat moment gingen de ontwikkelingen in een rap tempo. Er ontstond een samenwerking tussen de organisatie en de gemeente (toen nog met de naam ‘Helso’ ) later omgedoopt tot Senzer.

Vanwege de omzetgroei die gepaard ging met het succes van de organisatie verhuisde het bedrijf in het jaar 2008 naar het pand aan de Noorddijk 2 in Helmond. 

In loop van de tijd is er veel veranderd, maar circulair en sociaal ondernemen hebben wij nog steeds hoog in het vaandel staan. Juist nu zijn tweedehands spullen erg in trek. Onze ruime winkel is modern en aantrekkelijk ingericht. Wij spreken een hele nieuwe doelgroep aan en winnen steeds meer aan populariteit. Onze winkel is er voor iedereen. Dit is terug te zien aan de diversiteit van bezoekers. Naast de winkel zijn we ook actief op social media en marktplaats.